Herinrichting Witte de Withstraat 2010: bezuinigingen, ontwerpfouten en containersoap

Het doel van de herinriching van de Witte de Withstraat in 2010 was ‘het geven van een kwaliteitsimpuls en het vergroten van de verkeersveiligheid’, volgens de bewonersbrief van 28 april van dat jaar. 7 Jaar later weten we dat dat niet is gelukt.

 

HerinrichtingTijdens de uitvoering van het project ging er al veel mis. Zo bleek dat er in het ontwerp geen rekening was gehouden met toegang naar de fietspaden vanuit de zijstraten en werden de ondergrondse vuilcontainers op amateuristische wijze tot 2 keer toe uitgegraven en verplaatst. Dit haalde zelfs de landelijke pers. Als klap op de vuurpijl werd, zonder overleg met bewoners, bezuinigd op voorzieningen.

 

Druiven zuur

20170605_1800287 Jaar later zijn de druiven voor de bewoners zuur: de verkeersveiligheid is juist achteruit gegaan doordat auto’s vrij baan hebben in de straat en daardoor (nog) harder zijn gaan rijden. Op de smalle fietspaden is het minstens zo onveilig doordat er te weinig ruimte is voor fietsers en scooters samen, die ook nog eens om de slecht geplaatste containers moeten slingeren. Met als gevolg dat scooters fietsers inhalen over de (ook al smalle) stoep.

 

Kans op herstel

De herinichting heeft een ‘troosteloos’ straatbeeld opgeleverd, zo zeggen bewoners op De Stem Van West. Maar met het verdwijnen van de tram uit de straat ontstaat een kans om deze vergissingen te herstellen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s